Gooi & Vecht Historisch

Detail

BestandsnummerSAGV032.5
Itemnummer7687
Plaats van creatieHilversum
BeschrijvingOprichten betonnen spoorbogen ten behoeve van de elektrificatie van de spoorlijn Hilversum-Utrecht, traject Hilversum-Hollandsche Rading
Begindatum1941
Ontwikkelingsstadiumglasnegatief Zwart-wit
Vorm1 foto
Overige opmerkingenBA 481201
Voor meer informatie over het gebruik van de gegevens op de site, zie onze copyright pagina.
Archiefvormer/ArchieftitelFoto┬┤s uit archief fotograaf Jacques Stevens

Annotaties

Edward Bary:

Ter aanvulling op eerste reactie. Aangezien op deze foto (en andere uit deze serie) juist de oprichting van betonnen masten en portalen te zien is (staal was in de oorlog schaars en werd voornamelijk voor oorlogsdoeleinden gebruikt) mag aangenomen worden, dat het hier om de eerste elektrificatiewerkzaamheden gaat. De datering van deze foto moet daarom liggen in 1941/1942. De gotische vormgeving en constructie van de betonnen bogen was naar Frans model.
Aanvulling op veld Alles door anoniem op 05 apr 2013 om 11:53:40

Edward Bary:

Op 2 mei 1942 komt de elektrificatie Hilversum - Blauwkapel west gereed. In oktober van dat zelfde jaar volgen de aansluitingen via het Maliebaanstation richting Utrecht-Lunetten en Blauwkapel richting Utrecht C.S. Op 10 november 1944, tijdens de Spoorwegstaking, wordt de koperen bovenleidingdraad van het baanvak Hilversum - Utrecht door de bezettingsmacht verwijderd en naar Duitsland afgevoerd. Als de datering 1948 klopt, dan betreft het hier dus de her-elektrificatie na de Tweede Wereldoorlog.
Aanvulling op veld Alles door anoniem op 04 apr 2013 om 23:32:19

Plaats een annotatie

Soort
Titel
Bericht
Bestand