Gooi & Vecht Historisch

Detail Foto

Detail Foto

BestandsnummerSSAN092B
Itemnummer1572
Plaats van creatieBussum
BeschrijvingMapje met reproducties van oude ansichtkaarten (12 stuks) van Bussum, verschenen ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van boek- en kantoorboekhandel Los (1884-1984)
Betrokkenen[Z.n.], Fotograaf
Boekhandel Firma R. Los
Begindatum1910
Vorm foto zwart-wit
Overige opmerkingenFoto's van ansichtkaarten. De ansichtkaarten zijn afkomstig uit de collectie van dhr. M.J.M. Heijne. Boekhandel Los gaf deze kaarten uit in de periode 1884-1920.
Archiefvormer/ArchieftitelFotocollectie Bussum
ArchiefdienstGemeentearchief Gooise Meren en Huizen

Annotaties

Marco in 't Veldt

Gerardus Hermannus Dijkhuis (veendam 1844-bussum 1899) was stuurman en later kapitein op de grote vaart. In 1884 liet hij de 18-jarige broer Aldert van zijn vrouw Stientje Meijer, meerderjarig verklaren. Samen begonnen ze de limonadefabriek Dijkhuis en Co. (hier het pand rechts achter de zijweg, met vierkante naambord aan de zijgevel) Vervolgens startte Aldert een eigen winkel, die na zijn door zijn vrouw Cornelia Groot werd voortgezet als Wed. A. Meijer. Dijkhuis startte kort voor zijn dood een electrische drukkerij in Amsterdam, samen met zijn buurman, de boekhandelaar R. Los uit de Nassaulaan in Bussum.Los verkocht toen zijn boekhandel.
Aanvulling op veld Alles door anoniem op 08 aug 2015 om 16:45:36

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.